Átok ül a francia terroristafilmen

2015.11.16. 11:34 Módosítva: 2016-08-25 15:50:32

Mi is megírtuk, hogy a francia Made In France című filmet nem mutatták be Franciaországban vasárnap. Nicolas Boukhrief filmje egy újságíróról szól, aki beépül a külvárosi szegénynegyedben élő dzsihádisták közé. Az előzetesét itt lehet megnézni:

A forgalmazó Pretty Pictures vezérigazgatója, James Velaise most beszélt a Screen Dailynek arról, hogy pontosan mi zajlik a film körül. Abban biztosak, hogy legalább 6-8 hétig nem mutathatják be. Ez teljes mértékben az ő döntésük volt, senki sem erőltette rájuk.

A Made In France a szintén újságíróból lett filmes Nicolas Boukhrief hatodik filmje. A forgalmazó szerint a rendező évekig gyűjtötte az anyagot a történethez.

A film reklámplakátjait – amiken az Eiffel-torony helyén egy gépfegyver látható – szintén le kellett cserélni azonnal, szombat reggel 350 posztert kellett eltávolítaniuk a metróból. A film Facebook-oldalát ideiglenesen bezárták. Velaise szerint már az események előtt támadták a film plakátjait, de ő azzal védekezett, hogy valami emlékezeteset akartak kreálni egy nagy reklámügynökség segítségével.

A Pretty Pictures eredetileg november 4-én akarta bemutatni a Made In France-t, de úgy döntöttek, hogy várnak, mert akkor éppen sok film volt terítéken a nézőknek. Velaise azt gondolta, hogy két hét múlva már nagyobb lehet az érdeklődés.

A film eredetileg egy másik forgalmazó, az SND alá tartozott, de ők elálltak a forgalmazástól a Charlie Hebdo-merénylet után. Velaise úgy gondolta, hogy már elég idő telt el a januári események óta, de úgy érzi, hogy most visszaléptek a startmezőre.