Majdnem más lett az új Star Wars címe

2015.12.28. 09:03

Pablo Hidalgo és Justin LaSalata karácsony napján elkezdett egymással Twitteren beszélgetni. Ez nem lenne akkora hír, csak az előbbi a Lucasfilm Story Group egyik munkatársa (azaz a cég történetért felelős osztályának egyik igazgatója), az utóbbi pedig a Jedi News nevű SW-hírekkel foglalkozó honlap szerkesztője, és a kettejük beszélgetéséből egy egészen érdekes kis apróság derült ki.

Nevezetesen az, hogy amit ma Az ébredő Erőként ismerünk, egy ponton más címen futott, méghozzá ezen:

A Birodalom árnya.

A Birodalom árnyai (igen, többes szám) címmel kijött már egy SW-könyv, ami A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér közötti idővel foglalkozott, szerepelt benne Darth Vader és Palpatine császár is, a sztori egy része pedig abból állt, hogy Vader próbálja felkutatni Luke Skywalkert. A könyvből videojáték is készült PC-re és Nintendo 64-re.

Feltételezem azért nem ez lett a cím végül, mert a készítők még korábban próbáltak elzárkózni minden Extended Universe (azaz a három trilógián kívült készült) tartalomtól, és ez pont egy ilyenre utalt volna vissza. Meg szerintem Az ébredő Erő egy jobb cím, de ez az én magánvéleményem.