1,2 milliárdos bevételnél jár a Star Wars 7

2015.12.31. 13:01 Módosítva: 2015.12.31. 13:02

Érdekes tényt közölt a napokban aDeadline: hiába tart most már 1,2 milliárd dolláros bevételnél Az ébredő Erő, és hiába tartja máig a rekordot a 2009-es Avatar a maga 2,7 milliárdos összbevételével,

ha az inflációval is számolunk, még mindig az Elfújta a szél vezeti a bevételi toplistát!
1450164464173
Fotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd.

Az 1939-ben bemutatott film ugyanis világviszonylatban 400 millió dollárt kaszált a mozikban, és a dollár árfolyamromlását figyelembe véve ez olyan, mintha ma 6,8 milliárdot szakítana. Persze iylesmi ma már nemigen fordulhatna elő, hiszen sokkal több blockbuster kerül mozikba egy évben, mint a '30-as években, ráadásul akkor még egyeduralkodó szórakozási lehetőség volt a filmszínház, ma meg már a szinte interaktív filmként működő videojátékokkal is meg kell küzdenie. 

A Deadline egyébként egy érdekes táblázatot is összerakott arról, hogy a régi kasszarobbantó filmek bevétele ma mennyit érne. Igaz, az összeállításban csak az amerikai piac jegyeladásait vették figyelembe. Eszerint a táblázat szerint az Elfújta a szél után az 1977-es Csillagok háborúja a második, a dobogóra pedig még A muzsika hangja fért fel, épp hogy csak leszorítva Spielberg nagy klasszikusát, az E.T.-t.

Az, hogy Az ébredő Erő hányadik lehetne egy ilyen inflációt is figyelembe vevő toplistán, majd csak jövőre derül ki, hiszen a filmet mindössze két hete, december 18-tól vetítik a mozik világszerte. A trafikos kártyáiba beleszerelmesedett, még az előzménytrilógiát is körmükszakadtáig védelmező, öreg Star Wars-rajongókkal ellentétben viszont nekünk nagyon tetszett a film.