Kezd kifulladni a Star Wars VII lendülete

2016.02.19. 11:19 Módosítva: 2016.02.19. 11:37

Jó pár rekordot megdöntött, és a leggyorsabban érte el az egymilliárd dollárt, de Az Ébredő Erő pénzszivattyúja azért csak lelassult, most pedig az elemzők azt jósolják, hogy valahol 2,2 milliárd dollárnál fog megállapodni, írja a Bloomberg.

Ha ez valóban így lesz, akkor az sem biztos, hogy a 2,19 milliárdos Titanicot sikerül megelőznie, a másik sokat termelő James Cameron-film, az Avatar pedig közel 2,8 milliárd dollárral biztosan továbbra is magasan vezeti majd a bevételi listát. Mindkét film jobban termelt még ennyivel a bemutató után, mint most a Star Wars VII.

MV5BMjMyOTI5Mjc5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTU0ODUzNTE@. V1  SX1002 SY1

A régi kedvencek, Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher (Han Solo, Luke és Leia) mellett egy új generáció kalandjait bemutató hetedik résztől eredetileg Amerikán kívül vártak nagyobb bevételeket, de főleg Kínában nem tudott kilőni a film, ezzel maradhat le végül a másik kettőtől.

Akárhogyis lesz, Az Ébredő Erő már mindenképpen szép pénzt hoz a Star Wars-franchise-t George Lucastól 4 milliárd dollárért megszerző Disney-nek. Egy hangos kisebbségnek nem igazán tetszett a film, de az IMDB-n továbbra is 8,4 ponton tartja magát.