A galaxis őrzőinek forgatókönyvírója porolja le a Bowie-filmet

Labyrinth 1986 923
2016.01.25. 10:23

A 21st Century ismét előveszi David Bowie 1986-os filmjét, a Fantasztikus labirintust, a remake sztorijához pedig azt a Nicole Perlmant kérték fel, aki A galaxis őrzői forgatókönyvén is dolgozott, írja a Hollywood Reporter.

Az eredeti filmben a popikon mellett a Rekivem egy álomért és az Egy csodálatos elme című filmekben is feltűnő Jennifer Connelly alakítja a főszerepet, akinek az egyik legelső szerepe volt az alakítás. Bowie a filmben a koboldok királyát alakítja, aki elrabolja a még tinédzser Connelly által megtestesített főhősnő öccsét, ezért nagy hajsza indul: a lánynak mindössze 13 órája van megmentenie a testvérét, máskülönben örökre kobolddá változik a szeretett kisöcsi.

A filmet egyébként Jim Henson rendezte, George Lucas volt a producere , a forgatókönyvet pedig a rendező Dennis Lee gyerekkönyvíróval és a Monty Pythonból ismert Terry Jonesszal együtt írta.

A Fantasztikus labirintus egyébként a megjelenésekor elég rosszul teljesített a mozikban, csak utólag vált egyre népszerűbbé. Henson akkora kudarcként élte meg a Bowie-film sikertelenségét, hogy inkább fel is hagyott a rendezéssel. Az új változat – ami akár egy folytatás is lehet, még keveset tudni róla – egyik producere a rendező lánya, Lisa Henson lett.

Labyrinth - Trailer