Nem lesz remake a Fantasztikus labirintusból

2016.01.26. 14:51

Újra elővették David Bowie 1986-os filmjét, a Fantasztikus labirintust, a remake sztorijához pedig azt a Nicole Perlmant kérték fel, aki A galaxis őrzői forgatókönyvén is dolgozott - írta a napokban hozzánk hasonlóan minden filmes oldal és geek szakportál.

gXETi.gif
Fotó: Lucasfilm / The Jim Henson Company

A híren sokan kiakadtak. Főleg azok, akik nagyon szerették az 1986-os eredetit, és csalódtak az összes eddigi olyan remake-ben, rebootban és folytatásban, ami valamelyik gyerekkori kedvencükről húzott le egy újabb rókabőrt.

De amikor már azzal vádolták a TriStar stúdiót és a 30 évvel ezelőtti manóbábokat készítő Jim Henson Companyt, hogy csak David Bowie halálán akarnak nyerészkedni, az új rész forgatókönyvírója úgy döntött, ideje lecsillapítani a hőbörgőket. Egy komplett Twitter-áradatban reagált a hírekre:

Nem lesz rebootolva semmi, srácok! Kérlek, ne adjatok olvasócsalogató címeket a cikkeknek! Senki sem akar remake-et a Fantasztikus labirintusból. A Henson Company és én 2014 óta tárgyalunk az új részről, épp ezért nagyon dühítő a film időzítése körüli szóbeszéd. Soha nem akarnék David Bowie halálán nyerészkedni!

Egy David Bowie nélküli folytatás egyébként egyáltalán nem ördögtől való ötlet. A zenészlegenda által életre keltett figurát, a Manókirályt ugyanis legyőzte a film végén a fiatal Jennifer Connelly, megmentve ezzel az elrabolt kistestvérét. Miért ne térhetne vissza a mókás-félelmetes mesevilágba 20 évvel később, felnőttként, amikor felbukkan odaát egy újabb zsarnok? Lényegében erről szólt az Alice Csodaországban is, és a Disney egymilliárdot kaszált vele. 

labyrinth-1986-08-g-e1433854225610
Fotó: Lucasfilm Ltd. / The Jim Henson Company

A Fantasztikus labirintus 2 sztorija nyugodtan lehetne az, hogy egy ideig boldogan éltek, aztán nagy bajba kerülnek a régi barátai, a törpe Hoggle, buta, de aranyszívű benga óriás, meg a kutyán lovagló, idegesítő rágcsáló, és ő az egyetlen, aki megmentheti őket. Én például szívesen megnéznék egy ilye filmet A galaxis őrzői pörgős-kalandos stílusában. Igaz, csak akkor, ha megint a Lucasfilm és Jim Henson örökösei készítik hozzá a vicces habszivacs bábokat és nem teszik tönkre a sztorit gagyi CGI-vel.