Az RTL Klub adja le Magyarországon a Saul fiát

2016.02.24. 12:59

Magyarországon először az RTL Klubon lesz látható a Saul fia – érkezett a közlemény a csatornától. A film készítői végül az RTL-lel egyeztek meg arról, hogy televíziós sugárzásban először a csatornán lesz látható Nemes Jeles László Aranyglóbuszt és cannes-i nagydíjat nyert, illetve Oscarra jelölt filmje.

Az RTL a sajtóközlemény szerint azért is örül a döntésnek, mert így juthat el Magyarországon a legtöbb emberhez a film, amit a Schindler listájához hasonlóan reklámszünet nélkül adnak majd le. Az ígéretek szerint a mozis vetítések után, valószínűleg még idén bemutatják a csatornán a Saul fiát.

A Saul fiát eddig több mint 150 ezer néző látta a mozikban, ezzel a Vajna-rendszer legsikeresebb magyar filmje egy megrázó, felkavaró dráma lett. A második helyen a Coming out van 141 ezer nézővel, a harmadik pedig a Liza, a rókatündér, ezt 126 ezren látták. A Saul fiát az Aranyglóbusz elnyerése és az Oscar-jelölés után telt házzal vetítették a mozik, egy ideje az középiskolások ingyen nézhetik az Uránia moziban a filmet.

Ha ennek ellenére még mindig nem látta a Saul fiát, akkor az első jelenetét megnézheti a New York Timeson is a rendező kommentárjával. Nemes Jeles László az Anatomy of a Scene-ben felkonferálja a jelenetet a csiripelő madarakkal, aztán többek között a homállyal való játékról, a kézi kamerás felvételekről és a portrészerű ábrázolásról is beszél. (Ide kattintva tudja megnézni a videót.)

Szeretne még többet tudni a vasárnapi Oscar-gáláról? Ha van 64 perce, hallgassa meg főzés-teregetés-mosogatás vagy autózás-edzés-utazás közben az új podcastunkat, amiben az Oscar-díjátadóról dumálunk egy órán keresztül.