Rezsicsökkentik a következő Beavatott-filmet

2016.03.22. 16:37

Nemrég nálunk is bemutatták a Beavatott-sorozat harmadik részét, amiért finoman szólva nem voltunk oda, az előző kettőért sem, teszem hozzá. Az Éhezők viadala-sorozat hátán felkúszott franchise az elejétől kezdve nem volt az igazi, de a sikerre kiéhezett Lionsgate stúdió azért erőltette, hogy legyen csak meg az egész. Az eredmény egy gyatrának számító, 29 milliós nyitóhétvége volt Amerikában, aminek hatására a sorozat következő, negyedik részének költségvetését erősen megnyirbálják.

Azt nem tudni pontosan, hogy mennyivel. A harmadik részről nincsenek pontos adatok, különböző források 110 millióra taksálják.

Fotó: Murray Close

Ráadásul a tini sci-fi negyedik részének így is voltak problémái, az előző kettőt rendező Robert Schwentkének elege lett az egészből, és hiába volt meg a befejező rész premierdátuma, kiszállt a projektből. A helyére Lee Toland Krieger, az Adeline kora rendezője ült.

A Hollywood Reporter által megkérdezett szakértők kicsit értetlenül állnak a jelenség előtt, ők még nem láttak tinisorozat két része között ekkora esést és érdektelenséget. Az Éhezők viadala negyedik része sem lett az a hatalmas kasszasiker, amit a Lionsgate várt. Lehet, hogy a közönség egyszerűen felnőtt Katniss Everdeen első viadala óta.