Gábor Zsazsa: Magyarországon szeretnék meghalni

2016.04.11. 19:08

Magyarországon ünnepelheti századik születésnapját Gábor Zsazsa, derült ki a színésznő rajongói oldaláról, amelyet a családja kezel. A 99 éves Gábor Zsazsa utolsó kívánsága, hogy Magyarországon halhasson meg, kérésének pedig kilencedik férje, a német Frederic von Anhalt herceg szeretne is eleget tenni.

A 72 éves herceg elmondta, hogy a nyáron még tartanak egy nagy partit, majd nekilát előkészíteni a hazautazást Budapestre. Az egykori filmcsillag, szexszimbólum és Miss Hungary februárban, 99. születésnapja után két nappal később került kórházba, ahol gyomorszondát kapott, hogy mesterségesen táplálhassák.

Gábor Zsazsa már régóta nem szerepelt a nyilvánosság előtt. Egy 2002-es autóbalesete miatt részben lebénult, majd kilenc évvel később egy fertőzés miatt jobb lábát – térdtől lefelé – amputálni kellett. Közben két stroke-ja is volt, hosszú ideje ágyhoz kötött, állandó ápolásra szorul.

Februárban víz került a tüdejébe, belázasodott, majd miután túl sok nyál gyűlt össze gyűlt össze a torkában, és az otthoni gondozását végző személyzet sem tudott segíteni rajta, a gondját viselő herceg úgy döntött, orvost hívnak hozzá. A doktor akkor eltávolította a felgyülemlett nyálmennyiséget, de mivel ez sem orvosolta a problémát, egy Los Angeles-i kórházba vitték.

Gábor Zsazsa már korábban is olyan rossz állapotban volt, hogy férje nem merte neki elmondani, egyetlen lánya, a Conrad Hiltontól született Francesca tavaly meghalt. A herceg attól tart, hogy ha felesége megtudná a hírt, neje belehalna a fájdalomba.

Ne maradjon le semmiről!