Denzel Washington ismét rendez

2016.04.13. 11:48

A kétszeres Oscar díjas Denzel Washington 2007 után újra filmet rendez. August Wilson Fences címre hallgató drámáját adaptálja majd filmre. Az alapanyag jól ismert számára, 2010-ben játszotta már ezt a szerepet az eredetiben, sőt meg is kapta érte az amerikai színházi szakma legrangosabb díját a Tonyt.

A filmben csatlakozik hozzá Viola Davis, akivel a Broadway-n is együtt játszottak, a szerepért Davis is megkapta a Tony-díjat. A színésznő a magyar nézőknek az AXN-en látható Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatból lehet ismerős, amiért tavaly Emmy-díjat kapott.

A Fences az ötvenes évek Amerikájában játszódik. Washington egy egykori baseball játékost alakít, aki szemetesként dolgozik, a történet pedig a családi kapcsolataira koncentrál a feleségével, fiával és barátaikkal. További szerepekben Stephen Henderson, Russell Hornsby, Mykelti Williamson, Jovan Adepo and Saniyya Sydney lesznek láthatóak.

Denzel Washington utolsó rendezése a 2007-ben bemutatott Érvek és életek című, 30-as években játszódó dráma volt. Az elmúlt másfél évben filmben nem szerepelt, viszont ő rendezte a Grace Klinika egyik epizódját.

Ne maradjon le semmiről!