Fliegauf parafilmje fődíjas lett Olaszországban

2016.04.24. 10:54
Fliegauf Bence Liliom ösvénye nyerte az európai filmek fesztiváljának fődíját Leccében.

Magyar sikerrel az olaszországi Leccében az európai filmek fesztiválja: Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmje kaptaa fesztivál fődíját, az Arany Olajfát. Fliegauf személyesen vette át a rangos díjat, amelyről nemzetközi szakmai zsűri döntött Roberto Olla, az Európa Tanács koprodukciós alapja, az Eurimages ügyvezetőjének elnökletével.

Liliom ösvény világpremierje februárban volt a Berlinálén, az Index is itt látta a filmet először. 

Nem könnyű darab az új Fliegauf-film, meg kell érte dolgozni rendesen, és az elején ijesztőnek is tűnhet az út, de a végére összeáll a Liliom ösvény íve. 

- írtuk akkor a filmről, de a külföldi sajtó még ennél is jobban el volt ragadtatva a filmtől, ők egyenesen Terrence Malickhez és Tarkovszkijhoz hasonlították a rendező stílusát. Itthon eddig egy vetítése volt a filmnek a Titanic filmfesztiválon, a hazai premier május 19-én lesz majd. 

A filmről eddig csak leírásokból lehetett tájékozódni, nemrég viszont egy spanyol fesztivál kirakta a Youtube csatornájára a film előzetesét, így végre bele lehet pillantani, hogy mit értünk azon, hogy a Liliom ösvény egy parafilm, íme: 

LILY LANE - Bence Fliegauf (trailer)

A Liliom ösvény azzal a hajmeresztő helyzettel játszik, amikor valaki úgy dönt, hogy becsukja a mesekönyvet, és kinyitja a képzeletét, és fejből kezd mesélni.  

 - ezt Fliegauf Bence filmrendező mondta az Indexnek. A filmben a főszereplő Rebeka hajmeresztő mesét kezd mondani hétéves kisfiának, a Tündérről, a Vadászról és Aranyomról. A mese annyira ijesztő, hogy a kisfiú inkább alvást színlel, hogy ne kelljen tovább hallgatnia, és pont ugyanúgy rendszeresen bepisil, mint a történet főszereplője, a folyamatosan rettegő Aranyom. A főszereplő Stefanovics Angéla és Sótonyi Bálint, az operatőr Lovasi Zoltán volt.  A Fraktál Film gyártásában készült alkotás producerei Mesterházy Ernő és Mécs Mónika voltak, a Filmalap a Liliom ösvény című film fejlesztését és gyártását 367 millió forinttal támogatta.

Ne maradjon le semmiről!