Woody Allen egyik színésze szerepel majd Szász János új filmjében

2016.04.28. 10:17

Az Oscar-jelölt Sally Hawkins és Jack Lowden lesz Szász János első angol nyelvű filmjének főszereplője, írja a a Screen Daily. A Cross My Mind egy látását elvesztő, sebesült katona és a gondját viselő házas nő románcáról szól majd. A forgatókönyvet Bruce McLeod és Naomi Wallace jegyzi.

A forgatások a télen kezdődnek majd el, a film egyik producere pedig az a Kees Kasander, aki az Akvárium című filmen is dolgozott. Szász János angol nyelvű debütálását Cannes-ban prezentálják majd a vásárlóknak, állítólag egyszerre lesz nagyon megindító és rendkívül erotikus is.

Az idén 40 éves Sally Hawkins egyébként két Woody Allen-filmben is szerepelt, a 2007-es Kasszandra álmában és a 2013-as Blue Jasmine-ban, amiért BAFTA-, Golden Globe- és Oscar-díjra is jelölték. Játszott még a 2008-as Hajrá, boldogságban, a 2014-es Godzillában, valamint Daniel Craig és Sienna Miller mellett a Tortában is.

Szász János korábban olyan filmeket rendezett, mint a Csáth Géza-írások által ihletett Ópium: Egy elmebeteg nő naplója, a Witman fiúk, a Woyzeck és A nagy füzet, amit két éve végül nem jelöltek Oscarra. Jelenleg a Sóhajok hídja című filmet forgatja Gryllus Dorkával, Nagy Zsolttal és Hegedűs D. Gézával, ennek a forgatásán pont kint voltunk és írtunk is róla

Ne maradjon le semmiről!