Daniel Craig búcsút inthet a Bond-filmeknek

2016.05.20. 13:54

Hamar bejárta a sajtót a hír, hogy Daniel Craig többé nem vállalja el James Bond szerepét, legalábbis a Daily Mail egy Los Angeles-i forrására hivatkozva ezt írta. A brit lap úgy tudja, a 48 éves színésznek 68 millió fontot (csaknem 28 milliárd forintot) kínáltak két újabb Bond-filmért, ám ő nemet mondott az ajánlatra.

Daniel Craig 2005 óta alakítja a 007-es ügynököt, ezalatt négy filmben szerepelt, amivel összesen állítólag 38 millió fontot (több mint 15,6 milliárd forintot) kaszált. Craig ezzel minden idők legjobban fizetett Bondja lett.

A Daily Mail forrása szerint a színész már a Spectre forgatása után kijelentette, hogy ez lesz az utolsó Bond-alakítása, de a stúdió abban bízott, hogy egy kellően vonzó ajánlattal megmásíthatják a véleményét, ezért egy halom pénzt ígértek neki az ötödik Bond-filmjéért, de erre is nemet mondott. Craig egyébként egy tavalyi interjúban már kijelentette, hogy előbb vágná fel az ereit, mint hogy újra eljátssza a 007-es ügynököt.

Később az Indexnek adott interjújában már arról beszélt, hogy ő is csak ember, meggondolhatja magát, és szerinte "kibaszott röhejes", hogy ekkora feneket kerítettek ennek az egyetlen mondatnak.

Én néha hazudok. Nem mindenben szoktam hazudni, elég egyenes figura vagyok, de mindig előjön ez a kérdés, én meg próbálom nem figyelembe venni. Az őszinte válasz: nem tudom

– mondta akkor az Indexnek.

A Daily Mail által terjesztett híreszteléseket közben  a BBC cáfolta: az ő forrásaik szerint még nem született hivatalos döntés Craig részéről, és egy darabig nem is fog. A tavalyi Spectre nekünk egyébként nem tetszett: "Széteső, ritmustalan, feleslegesen hosszú és unalmas film a Spectre, és ha tényleg ez lesz Craig utolsó Bond-filmje, azt szívből sajnálnánk" – írtuk kritikánkban.

Ne maradjon le semmiről!