Nem elég laza a Zsivány egyes

2016.06.01. 14:06

A Disney nem elégedett az idén decemberben mozikba kerülő Zsivány egyes című Star wars-filmmel, így a stábot visszazavarták új jeleneteket forgatni, illetve átdolgozni már meglévőket. legalábbis erről cikkezik az amerikai szaksajtó a Hollywood Reportertől a Deadline-ig.

bmlb6pd8tfx6axj7ylrb

A helyzet az, már amennyire ki lehet venni az értesülésekből, hogy a filmet bemutatták a Disney-fejeseknek, akik nem voltak vele maradéktalanul elégedettek,

mert nem volt meg benne a Csillagok háborúja-franchise-ra jellemző humor és lazaság.

Arról tehát szó sincs, hogy az első Halálcsillag tervrajzait ellopó lázadókról szóló film nem lenne jó, és java részét újra kellene forgatni, ahogy azzal a New York Post riogatott. A Hollywood Reporter szerint a film a jelenlegi állapotában túl sötét, és a klasszikus Star Wars-filmek humora hiányzikbelőle, ezt kell orvosolnia a stábnak.

A másik gond, hogy Gareth Edwards filmje ugyan nagyon jó, de nem kivételesen jó, márpedig a Disney zászlóshajója esetében minden más elfogadhatatlan. A Zsivány egyes nem szól mindenkihez, vannak olyan demográfiai csoportok, akiket az alkotók nem tekintettek célközönségnek, és ez sem tetszik a Disneynek. A decemberi bemutatót semmi veszély nem fenyegeti, meg lehet nyugodni.

Mostanában egyébként szinte nem is készül olyan blockbuster, amihez az első verzió levetítése után ne kellene plusz jeleneteket forgatni, szóval nem kell nagyon megijedni a hírek hallatán. Az ébredő erőhöz még hetekkel a premier előtt is forgattak pár jelenetet. Mi korábban pont azért örültünk a Zsivány egyes előzetesének, mert nem olyan volt, mit egy hagyományos Csillagok háborúja-film, erre tessék, olyanná teszik. Igaz, az indok elfogadható:

A film az Új remény (itthon: Csillagok háborúja) eseményei előtt játszódik, és annak kezdete előtt nem sokkal ér véget. A hangulata egyszerűen nem különbözhet a folytatásétól.

Ne maradjon le semmiről!