Már most nagyon bírjuk az új Disney-hercegnőt

2016.06.14. 06:53

Megérkezett az első hivatalos előzetes a Disney új filmjéhez, aminek eredeti címe ugyan Moana lesz, nálunk és néhány másik európai országban viszont jogi problémák miatt (ilyen néven már regisztráltak egy márkát) Vaiana címmel kerül majd mozikba. Olaszországban Oceania néven fut majd a film, a forgalmazók ugyanis nem szeretnék, ha a főhőst az olaszok összekevernék Moana Pozzi helyi pornósztárral.

A címszereplő a Disney első polinéz nőalakja: a 16 éves felfedezőlány a Csendes-óceán szigetvilága körül hajózik a félisten Maui társaságában, akinek hangját a nyughatatlan Dwayne Johnson, azaz a Szikla adja. Az animációs filmet eredetileg 2018-ban akarta csak bemutatni a Disney, ám a Jégvarázs óriási sikere után egyértelmű volt, hogy azonnal szükség van egy újabb női mesehősre.

A Moanát/Vaianát az a John Musker és Ron Clements rendezi, akik korábban olyan nagy sikerű animációs filmeken dolgoztak együtt, mint a Herkules, A hercegnő és a béka, az Aladdin és A kis hableány. A főszereplő hangját a Hawaii szigetén született Auli'i Cravalho kölcsönzi, aki még csupán 15 éves, és az IMDb szerint ebben a filmben debütál.

A film zenéjéért többek között az a Lin-Manuel Miranda felel, aki vasárnap este a tizenháromból tizenegy díjat zsebelt be a Hamilton című Broadway-darabbal a hetvenedik Tony-gálán. Miranda a díjátadón megindító beszédet is mondott az orlandói mészárlás apropóján, ami az Egyesült Államok történetének legtöbb áldozatot követelő vérengzése: a lövöldözés során 50 ember meghalt, 53-an pedig megsérültek egy melegbárban. Miranda dolgozott a Star Wars VII zenéjén is, valamint nemrég a Disney 2018-as Mary Poppins-filmjéhez is csatlakozott, de olyan sorozatokban is felbukkant, mint a Maffiózók, a Doktor House, a Modern család, a Belső ellenfél és az Így jártam anyátokkal.

1

A Moana/Vaiana hálaadásra (november 23-án) kerül az amerikai mozikba, aztán rövidesen (várhatóan december elején) Magyarországon is bemutatják majd.

Ne maradjon le semmiről!