Miskolcra látogat a fingó vízihulla

2016.08.23. 14:12

Nyilvános a szeptemberi CineFest (avagy Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál) programja, melyben több neves, de a magyar mozikat elkerülő film is helyet kapott, de vetítik George Lucas első játékfilmjét, a THX-1138-at, és a Rémálom az Elm utcábant is.

A hivatalosan Jameson CineFestnek nevezett fesztivált szeptember 9. és 18. között rendezik Miskolcon, és azt már korábban megírtuk, hogy az idei fesztivál vendége Juliette Binoche lesz.

Új viszont a program, és elég erős: a nagyjátékfilmes versenyprogramban például levetítik a Swiss Army Mant (igen, ebben alakít Daniel Radcliffe egy fingó hullát), de leadják Martin Zandvliet A homok alatt című második világháborús drámáját, Kelly Reichardt Egyes nők c. művét, Xavier Dolan Ez csak a világ végéjét, a vicces, új-zélandi vámpíros áldokumentumfilmmel feltűnt Taika Waititi új filmjét (Vademberek hajszája), illetve a magyar mozikba csak később kerülő német sikerfilmet, a Toni Erdmannt. A magyar rendezőket Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál c. filmje képviseli.

A Kitekintő szekcióban Paul Verhoeven és Danis Tanovic új filmjei lesznek láthatóak egyebek között (utóbbiról itt írtunk), továbbá Tasnádi István MEMO című filmje, és a magyar-amerikai koprodukcióban készült Fiú a vonaton

A CineClassics szekció főszereplője Krysztof Kieslowski lesz, lesz egy új szekció is régi és új horrorfilmeknek Midnight Screenings címmel, és egy másik pedig zenei dokumentumfilmeknek (MusicDocs). 

A többi részletet a fesztivál oldalán lehet megnézni.

Ne maradjon le semmiről!