Idén Juliette Binoche látogat Miskolcra

2016.07.27. 16:52

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a CineFestet, vagyis a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, ahol a megnyitó sztárja Juliette Binoche színésznő lesz, akit leginkább Az angol betegből, a Három szín-trilógiából vagy akár a tavalyi nagy kedvencünkből, a Sils Maria felhőiből lehet a leginkább ismerni. 

A Cinefest az évek során egyre rangosabb vendégeket hív meg a fesztiválra, tavaly Claudia Cardinale volt a díszvendég, akkor a Volt egyszer egy vadnyugatot vetítették le. 

A fesztivál szeptember 9-i megnyitóján ezért a Három szín: Kék c. filmet vetítik le és különdíjat adnak a színésznőnek, illetve megemlékezik a film rendezőjéről, Krzysztof Kieslowskiról. Az ezt követő két napban a klasszikus filmeket bemutató CineClassics részeként a Három szín-trilógia másik két darabját is levetítik.

A fesztiválra egyébként még mindig lehet nevezni, július 31-ig várják a CineNewWave nevű új versenyprogramba a kisjáték- és rövid animációs filmek nevezését. Erre 18-35 év között lehet nevezni és a beválogatott filmeket a fesztiválon is levetítik. A fődíj bruttó 1 millió forint.

Ne maradjon le semmiről!