Nem véletlenül van furcsa címe a Zsivány egyesnek

2016.08.24. 12:34

Az Empire magazinnak adott interjút Gareth Edwards, az idén mozikba kerülő Zsivány egyes című Star Wars-film rendezője. Edwards kitért arra, hogy az eredeti cím, a Rogue One nem feltétlenül csak egyféleképpen értelmezhető a film szempontjából. "Valamilyen szinten ez egy katonai hívójel, de van egy másik, metafikciós, filozófiai értelmezése is" - nyilatkozta Edwards arra utalva, hogy ez lesz az első olyan Star Wars-sztori, ami nem Anakin Skywalker vagy az eddigi filmek történetét követi szorosan kapcsolódva.

A régi kánonban a rogue kifejezést főleg a Rogue Squadronra, egy olyan elit repülős osztagra használták, akik abból a Red Squadronból származnak, akik kulcsszerepet játszottak a Halálcsillag elpusztításában. Később rengeteg regény és képregény készült ennek az osztagnak a kalandjairól, ezért rengetegen arra következtettek, hogy a Rogue One ennek a társaságnak a történetét dolgozza fel.

Edwards mostani nyilatkozata azonban arra utalhat, hogy szeretné távol tartani a filmjét a hivatalos Star Wars-kánonon kívüli kapcsolódásoktól, vagyis hiába a hívta Luke Skywalker pilóta társait "rogue groupnak" a Birodalom visszavágban, a hamarosan megjelenő film nem feltétlenül merít majd abból a rengeteg kiegészítő történetből, amit az osztagról írtak az évek során.

Ne maradjon le semmiről!