Az FBI nyomozhat a gyerekveréssel vádolt Brad Pitt ügyében

2016.09.23. 09:22

A rendőrség azért nem, mert az eset a levegőben történt, ahol csak a szövetségi nyomozóknak van hatáskörük.

Angelina Jolie és Brad Pitt válása tegnap lett cifrább, amikor a TMZ azt írta, Jolie azután adta be a válópert, amikor Pitt a múlt szerdán annyira berúgott a családi repülőúton, hogy bántalmazta a gyerekeit, és emiatt a Los Angeles-i rendőrség már eljárást is indított ellene.

A hírt azonban ugyancsak csütörtökön a rendőrség cáfolta, mondván, nem nyomoznak semmilyen ügyben, ami Pittet érintené, viszont most a TMZ azt is megírta, hogy miért nem: az állítólagos bántalmazás a légtérben történt, amikor a család magánrepülőn utazott haza Franciaországból. Az ilyen esetek pedig kizárólag az FBI hatáskörébe tartoznak a bulvárlap szerint. 

A Hollywood Reporter meg is szólaltatta az FBI-t, amely annyit válaszolt a kérdésre, hogy egyelőre gyűjtik a bizonyítékokat, és ezek alapján döntik majd el, hogy eljárást indítanak-e az ügyben.

A TMZ szerint tehát a Los Angeles-i rendőrség gyermekvédelmi osztálya foglalkozott ugyan az üggyel, de rögtön átutalták a szövetségiek hatáskörébe. Ugyancsak a TMZ szerint a Los Angeles-i családvédelmi hivatal már kihallgatta az ügyben a házaspárt, és külön meg fogják hallgatni a gyerekeket is, ám erről a hivatal személyiségi jogok védelme miatt nem nyilatkozhat. A rendőrség pedig csak akkor foglalkozna hivatalból az üggyel, ha kiderülne, hogy Pitt esetleg odahaza bántalmazta volna a gyerekeket.  

A színész ugyanakkor továbbra is tagadja, hogy bárkit is bántalmazott volna.