Mi az ördögtől lett ez a film ilyen sikeres?

kultrovat podcast

Erősen nyitotta az évet a Kaliforniai álom, a Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical a Golden Globe történetében rekordot döntött, és hét díjat is bezsebelhetett a megosztó presztízsű, de PR-szempontból fontos gálán. A Magyarországon december végén bemutatott filmtől egyikőnk teljesen odáig volt, aztán az az egyikőnk eléggé meglepődött, amikor kiderült: nem mindenki dobta el az agyát Damien Chazelle (Whiplash) filmjétől.

Sőt, egyesek felszínesnek, giccsesnek, semmitmondónak tartják, de olyanok is vannak, akik a két véglet között egyensúlyozva élvezték, de egyáltalán nem értik a hype-ot. Úgyhogy most a háromféle emberből egy-egy beült a stúdióba, és a Kultrovat Podcast új részében kibeszélte a Kaliforniai álmot.

És akkor most már első számban: beszélünk arról, hogy szeretjük a musicaleket, és a Kaliforniai álom mennyire az. Beszéltünk arról is, hogy miért vonzza ennyire a díjakat és az elismeréseket ez a film (egyik megfejtés a négyből: Ryan Gosling!), és hogy vajon fog-e ez trendet teremteni, azaz várhatjuk-e még több, a valóságtól eltávolodó, táncos-dalolós film érkezését a jövőben. 

Viszont a podcastban kibeszéljük a Kaliforniai álom történetének fordulatait, sőt, a film utolsó perceit is, ezért ha valaki szeretné, hogy meglepetés érje a moziban, még most forduljon vissza! Sőt, emellett még a Whiplasht is elspoilerezzük!

Mi az ördögtől lett ez a film ilyen sikeres?

Kultrovat podcast 21. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Ne maradjon le semmiről!