Jack Nicholson egy Oscar-jelölt film remake-jében tér vissza

2017.02.08. 08:45

A most 80 éves színész 2010 óta nem szerepelt filmben, de a Toni Erdmann amerikai változatában eljátszaná az apa szerepét, Kristen Wiiggel az oldalán.

A Hollywood Reporter úgy tudja, a Paramount megszerezte az idén a legjobb idegen nyelvű filmes Oscarra jelölt Toni Erdmann jogait, és angol nyelvű remake-et forgatnának Maren Ade filmjéből. Nicholson pedig akkora rajongója a filmnek, hogy a kedvéért feladná a pihenését, és eljátszaná az apa szerepét, a lányát pedig Kristen Wiig alakítaná - őt legutóbb a Szellemirtók új verziójában láthatta a közönség.

Rendezője még nincs a projektnek, sem forgatókönyvírója, de a Paramount már a tavaly májusi, cannes-i bemutató után megvette a jogokat, miután Nicholson megkereste a stúdiót, hogy szívesen játszana egy remake-ben. Az ő utolsó eddigi filmje a Honnan tudod? volt, melyről sokan azt gondolták, hogy Nicholson búcsúját is jelenti a filmezéstől.

A Toni Erdmann főszerepeit Sandra Huller és az osztrák Peter Simonischek játsszák, és a filmről itt írtunk kritikát, a rendezőjével pedig itt olvasható interjúnk.

Ne maradjon le semmiről!