A legdurvább korhatárt kapta Oroszországban az új Power Rangers

2017.03.25. 10:55

Az utolsó pillanatban, pénteken változtatták meg a Power Rangers című film korhatár besorolását Oroszországban, miután számos bírálat érte a filmet, amiért az egyik főszereplőjéről kiderül a filmben, hogy meleg, számolt be róla a Hollywood Reporter. Eredetileg 16 éven felüliek nézhették volna meg a filmet, ezt változtatták meg a szigorúbb, csak 18+-os kategóriára. A forgalmazó hivatalosan nem indokolta meg a döntését, de a beszámolók biztosra veszik, hogy erről van szó.

Oroszországban nagyon szigorúan veszik, ha egy elsősorban fiatalabb közönségnek szánt filmben megjelenik a homoszexualitás, ezért kapott a Szépség és a szörnyeteg legújabb változata is 16 éven felülieknek besorolást, ami egy Disney-film esetében több, mint szokatlan.

A Szépség és a szörnyeteg esetében tényleg szinte csak említés szintjén esik erről szó, ráadásul egy mellékszereplőről van szó, ezzel szemben az új Power Rangers filmben, az egyik főszereplő, a Becky G által alakított Sárga Ranger kérdőjelezi meg a saját szexuális identitását, ami újdonságnak számít egy ilyen nagyobb költségvetésű film esetében. Oroszországban az is felmerült, hogy emiatt be kellene tiltani a filmet, hiszen az korábban törvényt hoztak „nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagandája” ellen.

Az új Power Rangers filmet Magyarországon április 6-án mutatják be a mozikban.

Ne maradjon le semmiről!