Ez a film egy párhuzamos univerzumból jött

Kultrovat podcast a Jupiter holdjáról

kultrovat podcast
2017.06.15. 07:17 Módosítva: 2017.06.15. 07:28

Egy hete játsszák Magyarországon Mundruczó Kornél legújabb filmjét, a Jupiter holdját. Ez az, aminek a premierje az idei cannes-i filmfesztiválon volt és a külföldi sajtó egy jelentős része el is dobta tőle az agyát és arra számítanak, hogy a rendező Mundruczó és az operatőr Rév Marcell karrierje is Hollywoodban folytatódik.

IMG 8067leopinter@superfluousman

Az Index kritikája is lelkesítő volt a Jupiter holdjáról, a nézőket viszont nem különösebben hatotta meg, mindössze 2200 jegyet adtak el rá a hétvégén, még Herendi Gábor Kincsemje is jobban teljesített, pedig azt márciustól játsszák a mozik.

A Kultrovat podcast legújabb adásában először a filmben látottakat próbáljuk értelmezni, illetve rájönni, hogy bizonyos hasonlatoknak és jelképeknek, mi lehet a jelentésük a történetben. Beszélünk arról, hogy mennyire furcsa egy látványos és vágás nélküli autós üldözést nézni Budapest utcáin, illetve, hogy a készítőknek mennyire sikerült reprodukálniuk azt a káoszt, amit a menekültek tömeges jelenléte okozott az országban, illetve konkrétabban a Keleti pályaudvaron és annak környékén.

JMstill floating

A podcast résztvevői (Libor Anita, Szabó Péter és Földi Gábor) a kudarc összetevőiről is szót ejtenek, mennyire lehet a címre vagy esetleg a plakátra fogni azt, hogy érdektelenség fogadta a hazai mozikban a Jupiter holdját. A beszélgetés spoileres, a film több fordulatát is kibeszéljük az adásban.

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.  

Ne maradjon le semmiről!