A fél világ megnézheti majd a magyar sikerfilmet

2017.11.07. 13:47

Kedden jelentette be a Netflix, hogy megvásárolták többek között az Egyesült Államokra is a Testről és lélekről című magyar film forgalmazási jogait, írja a Deadline. Az Egyesült Államok mellett (Brazília kivételével) Dél-Amerikában, (Izrael és Törökország kivételével) a Közel-keleten, Dél-Afrikában, Indiában, Pakisztánban, Afganisztánban, Bhutánban, Bangladesben, Srí Lankán, és Mongóliában lehet majd megnézni Enyedi Ildikó filmjét, 2018. február 21-től. 

DNS 9488-89

Az amerikai bemutatója november 12-én lesz, az amerikai filmintézet fesztiválján. Magyarországon majd az HBO fogja vetíteni jövőre, pontos dátumot egyelőre még nem tudunk.

A Testről és lélekről egy mészárszéken dolgozó férfiről és nőről szól, akik elkezdik egyszere ugyanazt álmodni. A film az idei Berlinale fődíját nyerte el, később pedig a Sydney-i filmfesztivál fődíját. Ez lett az ország hivatalos nevezése a 2018-as Oscarra, a decemberi európai filmdíjakra négy kategóriában jelenték. A Testről és lélekről Enyedi Ildikó első nagyjátékfilmje a Simon mágus óta, közben többek között az HBO-s Terápia című sorozatban dolgozott.

Ha jók az információink, ez az első magyar játékfilm, amit megvett a Netflix, ez előtt csak az amerikai koprodukcióban készült Keep Quiet című, Szegedi Csanád pálfordulásáról szóló dokumentumfilm képviselte hazánkat a streaming-szolgáltatón. Szóval messze nem az egyetlen magyar film ez, ami Netflixen van, mivel kicsit nehezebb itthonról megítélni, hogy mi érhető el külföldön, ezért az olvasókra hagyatkozom, akik szóltak, hogy a Saul fia például fenn van Írországban, az Egyesült Államokban pedig elérhető a Fehér isten.

frissítés: a cikk másnapján kaptuk az információt, hogy a Telekom Videotékában már 2017. december 15-től meg lehet nézni majd a filmet.

Ne maradjon le semmiről!