Mark Wahlberg a legtúlfizetettebb színész

2017.12.15. 08:34

Nem elég, hogy a kritikusok általában szétszedik a filmjeit, a Forbes összesítése szerint Wahlberg a legkevésbé kifizetődő befektetés Hollywoodban: minden, neki kifizetett dollár csak 4.40-et hoz vissza a mozipénztáraknál.

A Patriots Day főszereplője 2016 júniusa és 2017 júniusa között 86 millió dollárt keresett, többet, mint a bostoni robbantásról szóló filmje összesen. A Forbes a listát a színészek három, 2017 június 1. előtt bemutatott filmje alapján rakta össze, így a nyáron mozikba került Transformers 5 nem játszik - a 2018-as lista élmezőnyétől igencsak ez fogja megmenteni Wahlberget.

Szintén nincsenek a listában az animációs filmek, nem számítanak a mellék-, csak a főszerepek, és azok a filmek sem, amiket 2000 moziteremnél kevesebben mutattak be. A filmek bevételét a Boxofficemojo.com adatai, az értük kifizetett összegeket a Forbes saját, 100-as celeblistája alapján számolták ki. 

A második helyre Christian Bale futott be, nagyrészt az örmény népirtásról szóló Az ígéret című filmjéért, ami ótvaros nagy bukta volt, 90 millió dollárnál is többet költöttek rá, de 10 milliót is alig hozott be. Bale egy dollárra 6,70-et termel meg a benne bízó stúdióknak. A dobogó harmadik fokán Channing Tatum áll, 7,60 dollárral, neki például a Logan Lucky nem jött be. Utána Denzel Washington következik, akinek hiába ért Oscar-jelölést a The Fences, ha a nézőket rohadtul nem érdekelte a film. Az ötödik helyen Brad Pitt végzett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás