Weinstein áldozata: Képmutatás feketébe öltözni

2017.12.18. 11:09

Bár a Golden Globe-díjátadó csak 2018. január 7-én lesz, már kitört egy botrány körülötte. Rose McGowan színésznő, aki az elsők között vádolta meg Harvey Weinstein producert azzal, hogy megerőszakolta, kiakadt azon, hogy néhány színésznő, többek között Merly Streep, Jessica Chastain és Emma Stone, feketébe akar öltözni a díjátadón. A színésznők szerint ez amolyan csendes tiltakozás lenne a szexuális zaklatások ellen. McGowan szerint viszont éppen a csend a probléma. 

Twitter bejegyzésében egyetlen színésznőt, Merly Streepet nevezi meg, és azt írja, hogy szerinte éppen ezeknek a nőknek a hallgatása a probléma. Merthogy ők voltak azok, akik bár McGowan szerint tudtak Weinstein bűneiről, mégis dolgoztak a disznószörnnyel, ahogy a producert nevezi. Hozzáteszi, hogy megveti a színésznők képmutatását, és azt javasolja nekik, hogy viseljenek inkább Marchesát a díjátadón.

A Marchesa divatház vezetője Harvey Weinstein felesége, Georgina Chapman. A számtalan Weinsteinnel kapcsolatos gázos sztori közül az egyik, hogy arra is kényszerítette a színésznőket, hogy a premiereken és más vörös szőnyeges eseményen, Marchesa-ruhákat viseljenek így reklámozva Chapman márkáját. Georgina Chapman a szexuális zaklatási botrány kirobbanásakor bejelentette, hogy elválik a producertől. 

Ne maradjon le semmiről!