James Francót is zaklatással vádolják

2018.01.10. 15:33

Alig kapta meg James Franco vasárnap este a Golden Globe-ot a The Disaster Artist főszerepéért, több támadás is érte a Twitteren, sőt konkrétan a szexuális zaklatás vádja is felmerült ellene.

Ezekre a vádakra nyilvános szereplései alkalmával is többen rákérdeztek, például a The Late Show házigazdája, Stephen Colbert, ahol a színész először szólalt meg nyilvánosan a vádakkal kapcsolatban. Franco ellen szóló vádak azért is tűntek meglepetésnek, mert a Golden Globe-on ő is "Time's Up" kitűzőt viselt, felhívva arra a figyelmet, hogy véget kell vetni a nők elleni szexuális zaklatásoknak.

Az őt vádló egyik színésznő, Violet Paley azonban azt mondja, Francót csak az utóbbi hetekben kezdte el érdekelni a nők elleni szexuális zaklatások ügye. Őt ugyanis a színész orális szexre kényszerítette egy kocsiban, és az egyik, egyébként 17 éves barátnőjének is ajánlatot tett. Paley azt mondja, más olyan nőkről is tud, akiket Franco zaklatott.

Franco a The Late Night Show-ban csak annyit mondott, hogy ő is hallotta, hogy megvádolták néhány dologgal a Twitteren, de nem kommentálja, mert nem olvasta őket. Ennek ellenére egyet ért vele, hogy hallgassák a nők a hangjukat.

A műsorvezető azt is felvetette a 39 éves színésznek, hogy a köszönőbeszédében nem szólalt fel a nők védelmében, mire Franco csak annyit mondott, túlságosan izgatott volt. Majd hozzátette, természetesen támogatja a nők küzdelmét és egyetért vele. Később azt is mondta, ha esetleg valami rosszat tett, vagy valamit elrontott, akkor jóvá fogja tenni.

Violet Paley azt mondta, a színész csak a díjkiosztó előtt pár héttel hívta fel telefonon, hogy bocsánatot kérjen tőle. Paley azóta törölte a szóbaforgó tweeteket.

Ne maradjon le semmiről!