Franco Zeffirelli fia visszautasítja a zaklatási vádakat

2018.01.12. 10:01

Franco Zeffirelli fia csütörtökön közleményben nyilvánította hamisnak a zaklatási vádat, amellyel Johnathon Schaech amerikai színész illette az olasz filmrendezőt.

Egy apáca szerelme
Egy apáca szerelme

Pippo Zeffirelli szerint a vádaskodás nem más, mint „puszta vendetta”, megbosszulása egy korábbi sérelemnek – írja az MTI.

A 48 éves amerikai színész, Johnathon Schaech, aki egyebek mellett olyan tévésorozatokból ismert, mint a Ray Donovan vagy Quantico, azt írta a People magazinban, hogy 25 éve, az Egy apáca szerelme című film szicíliai forgatása közben az idősebb Zeffirelli mindvégig udvarolt neki, megpróbálta elcsábítani, és egy alkalommal kísérletet tett arra, hogy orális szexuális kapcsolatot létesítsen vele. „Többet akart tőlem, mint hogy a vezető színésze legyek” – írta.

A rendező fia, Pippo Zeffirelli szerint Schaech megharagudott, amiért apja szinkronizáltatta a hangját a filmben, mivel egy torokprobléma nehézzé tette számára a beszédet.  „A visszaélésre vonatkozó vádak nem igazak. A rendezőknek különböző stílusaik vannak, és amikor tapasztalatlan színészekkel van dolguk, olykor követelőzőbbek, sürgetőbbek” – írta közleményében.

Az ifjabb Zeffirelli szerint Schaech baráti kapcsolatot ápolt apjával az évek során, és még a múlt hónapban is érdeklődött a 94 éves rendező egészségi állapota felől.

Franco Zeffirelli 2006 novemberében megjelent önéletrajzában beszélt először nyíltan a homoszexualitásáról és Luchino Visconti iránti szerelméről.

Nem ez az első alkalom, hogy a Harvey Weinstein amerikai producerről nyilvánosságra hozott zaklatási vádak hatása átgyűrűzik Európába: a magyar eseteken túl nemrég Dieter Wedel német rendezőt vádolták súlyos szexuális bűncselekményekkel.

Ne maradjon le semmiről!