A Bosszúállók rendezői imádták a magyar operatőr filmjét

2018.01.26. 13:12

Rév Marcell operatőr legújabb filmje, az Assassination Nation komoly sikereket ért el a Sundance Fesztiválon. A film jogait a Russo testvérek produkciós cége vásárolta meg több, mint 10 millió dollárért, ami azt jelenti, hogy komoly érdeklődés volt a filmre, a hírt jelentő Deadline is azt hangsúlyozza a cikkében, hogy ez a fesztivál egyik legnagyobb üzlete.  A Russo testvérek rendeztek már két Amerika Kapitány-filmet, és ők készítik a harmadik Bosszúállókat is.

A filmet Sam Levinson írta és rendezte és érkezett hozzá egy rövid teaser is, amiből nagyjából kiderül, miről szól. Egy olyan kisvárosról, ahol egy ismeretlen elkezdi a lakók online életét kiteregetni az internetre. Böngésző előzmények, privát üzenetek, illegális letöltések lesznek nyilvánosak, ami igencsak felkavarja a kisváros életét.

A teaser narrációjában az hangzik el, hogy a főszereplő egy olyan idézetet olvasott, ami szerint a populáció 10 százaléka gonosz, 10 százaléka könyörületes, a többi 80 százalékot pedig bármelyik irányba lehet befolyásolni, viszont ő biztos benne, hogy aki ezt mondta még nem járt az interneten. Mert az az igazság, hogy semmi sem egyesít minket annyira, mint egy hatalmas tragédia. A film főbb szerepeiben Odessa Young, Suki Waterhouse, Hari Nef, Abra, Bill Skarsgard, Bella Thorne, Colman Domingo és Joel McHale láthatóak.

A Russo testévek a vásárlásról kiadott közleményben azt írták, hogy Levinson filmje letaglózóan hatásos és nagyon büszkék arra, hogy ők juttathatják el szélesebb közönséghez. Ebben az időben szerintük különösen fontos, hogy az ilyen egyedi hangok még nagyobb figyelmet kapjanak. Ez egy olyan film, amit mindenkinek látnia kell.

Rév Marcell korábban olyan magyar filmeken dolgozott, mint a Fehér isten vagy a Jupiter holdja, de 2018 áttörést hozhat a számára, az Assassination Nation mellett ugyanis dolgozott egy másik, nagyobb publicitást kapó filmen, aminek Al Pacino a főszerpelője.

Ne maradjon le semmiről!