Marozsán Erika az őrület határán táncol

2018.02.15. 08:16

Ritka hatásos előzetes készült a Paraziták a paradicsomban című magyar filmhez, van benne minden, a varacskolós elektronikus zenétől a teljes kikészülés jeleit mutató Marozsán Erikán keresztül egy rendes verekedésig. Először nálunk lehet megnézni.

Kasvinszki Attila filmje Marius von Mayenburg kortárs drámája alapján készült, és az eszkalálódó sztorit megtartotta: egy házaspár boldogan él, annak ellenére, hogy a férj egy autóbaleset miatt tolószékbe kényszerült. Aztán egyszer csak feltűnik az életükben az a férfi, aki a balesetet okozta, majd betoppan hozzájuk a feleség labilis húga, majd annak erőszakos férje is, hogy aztán pattanásig feszüljön a helyzet. Ez az utóbbi félmondat az, ami elég jól átjön az előzetesből is. A főbb szerepeket Marozsán Erika és Rába Roland játsszák.

Marozsánt egyébként meglepően keveset látni a vásznon, 2015-ben szerepelt Gyöngyössy Bence a radar alatt elrepülő Janus című drámájában, illetve a Terápiában volt egy saját történetszála, de az egészen biztos, hogy rég volt ennyire előtérben lévő szerepe, mint amit a Paraziták a paradicsomban játszik.

A Paraziták a Paradicsomban alacsony költségvetésből, állami támogatás nélkül, 70 millió forintból készül. A filmet egyelőre a szerdán elkezdődött berlini filmfesztivál vásárján mutatják be az érdeklődőknek, de a tervek szerint tavasszal magyar mozikba is fog kerülni.

A Parazitk a paradicsomban mondanivalóját maga Kasvinszki foglalja össze így a film honlapján:

Szeresd embertársaidat, ne etesd magadban a haragot, etesd a szépet, a jót, a szerelmet. Fogadd el, hogy az élet nem arra van, hogy gyűlöljünk, hanem hogy imádjunk. Az ellenségeskedés, a másik ember legyilkolása nyereségvágyból, vagy hogy bizonygassam milyen kemény és erős vagyok, csak hazug ál macsó hozzáállás. A gyengék erőfitogtatása. A nyitottság, a szeretet az igazi erő, legyél férfi vagy nő.

A filmet beharangozó sajtótájékoztatóról itt írtunk korábban.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?