Mi történt a #metoo-val? - kérdezi Gary Oldman volt felesége

2018.03.06. 09:46

Gary Oldman exfelesége, Donya Fiorentino azok után kritizálta az amerikai filmakadémiát, hogy Oldmant választották a legjobb férfi főszereplőnek A legsötétebb óra című filmben nyújtott alakításáért.

Fiorentino a TMZ-nek azt nyilatkozta, hogy gratulál az akadémiának, amiért nem is egy, de rögtön két bántalmazónak adtak díjat. „Azt hittem, hogy már elindult egy fejlődés. Mégis mi történt a #metoo-val?" – mondta Oldman exfelesége a lapnak.

Fiorentino 2001-ben vádolta meg Oldmant azzal, hogy fizikailag és érzelmileg bántalmazta a négyéves házasságuk során. Oldman tagadta a vádakat, illetve egy hétfőn kiadott közleményben azt írta, hogy Fiorentino vádjai egy különösen keserű gyermekelhelyezési perben hangoztak el.

Oldman harmadik felesége a bírósági papírok szerint azzal vádolta férjét, hogy a férfi a saját gyerekük előtt verte meg őt egy telefonnal. Fiorentino szerint volt, hogy Oldman egy hétvége során 18 ezer dollárt költött el hotelszobákra, vodkára, whiskey-re, borra, prostituáltakra és drogokra.

Fiorentino akkor feljelentést is tett a Los Angeles-i bíróságon, de a rendőrség nem nyomozott az ügyben.

Oldman közleményben reagált a vádakra. Szerinte épp megpróbálják őt besározni, miközben már tisztázták a vádak alól. Ezek a vádak ráadásul egy peres eljárásban jöttek elő, és szerinte olyasvalaki gyanúsította meg, akinek akkoriban súlyos drogproblémái voltak. Exfeleségét egyszer sem nevezi meg a közleményben, de azt is írja, hogy olyan valaki vádolja, akinek a házasságai mindig ugyanúgy értek véget.

Azt is írja, nagyon sajnálatos, hogy a mozgalmat valaki személyes, és hamis vádakra épülő bosszúhadjáratra használja.

Ne maradjon le semmiről!