Nyilvánosak a sztárgázsik, Daniel Craig vezet az új Bond-filmmel

2018.05.08. 17:28

A Variety közzétette, hogy mekkora gázsik pörögnek mostanában Hollywood A listájában, azaz kik azok a sztárok, akik a legtöbb pénzt kapják a közeljövőben, és egészen pontosan miért.

03

A Variety cikke egy kicsit lamentál azon, hogy a sztárok fizetései kicsit megváltoztak, úgy tűnik, hogy a sztárrendszer már tényleg a múlté, a gigantikus szuperhősfilmekre és Star Wars-epizódokra nem a bennük szereplő színészek miatt mennek moziba, hanem a speciális effektek miatt. Ennek ellenére azért vannak még mindig olyan - főleg férfi - mozisztárok, akik megkövetelhetik maguknak a filmenkénti 20 millió dollárt. Ilyen például Robert Downey Jr., Dwayne Johnson, vagy Vin Diesel.

A Variety szerint Leonardo DiCaprio is egy csomó pénzt (szinté 20 misi) elkérhet egy olyan filmért, mint az Eredet, de állítólag a következő Tarantino-film, a Volt egyszer egy Hollywood főszerepéért megelégedett 10 millióval is. Az újság azt is említi, hogy vannak olyan filmgyártók, mint például a főleg horrorfilmekben utazó Blumhouse, ahol inkább egy alacsony fix összeget fizetnek, de a bevételből százalékot adnak a főszereplőnek. Ez persze lehet rizikós, ha egy film megbukik, de például Ethan Hawke esetében a The Purge-nél 2 millió dollár üthette a markát, hiába volt egy kisköltségvetésű film.

Dwayne Johnson viszont parádésan építi a saját gazdasági birodalmát, a Variety szerint 1 millió dollárt is elkér azért, hogy egy most készülő filmjét promózza a különböző közösségi felületeken.

És akkor a Variety listájának eleje. A lista nem teljeskörű, de azért elég informatív:

  1. Daniel Craig (a cím nélküli, 2019-es Bond-filmért) - 25 millió dollár
  2. Dwayne Johnson (a két év múlva bemutatandó Red Notice-ért) - 22 millió dollár
  3. Vin Diesel (Halálos iramban 8.) - 20 millió dollár
  4. Anne Hathaway (a 2020-ban érkező Barbie) - 15 millió dollár
  5. Jennifer Lawrence (Vörös veréb) - 15 millió dollár
  6. Seth Rogen (a 2019-ben érkező Flarsky) - 15 millió dollár
  7. Tom Cruise (A múmia) - 11-13 millió dollár
  8. Harrison Ford (Indiana Jones 5) - 10-12 millió dollár
  9. Sandra Bullock (Minyonok) - 10 millió dollár
  10. Robert Downey Jr. (Pókember: Hazatérés) - 10 millió dollár

Érdemes a listát összehasonlítani a Forbes tavalyi összeállításával, amiben a színészek 2017-es bevételeit számolták össze. Ott Emma Stone vezetett 26 millió dollárral, amit egész évben keresett.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?