Világszerte érdektelenség fogadta az új Star Wars-filmet

049
2018.05.28. 08:54

A Star Wars sem legyőzhetetlen. Mivel az Egyesült Államokban Emlékezet napi hosszú hétvége van, ezért végleges adatok csak kedd délután lesznek, de az eddigi hírek alapján úgy néz ki, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet az emberek széles tömegét hidegen hagyta, bevétele jócskán elmarad attól, amire a Disney és a Lucasfilm számított.

Három nap alatt körülbelül 83 millió dolláros bevételt szerzett a film, ami szép summa, de eddig a Star Wars-filmek egészen más ligában játszottak. Az előző Star Wars-történet, a Zsivány egyes, három nap alatt 155 millió dollárt tudott termelni az Egyesült Államokban, amiből jól látszik, hogy mennyivel kisebb volt az érdeklődés a nehéz körülmények között elkészült film iránt.

Ami igazán fájó lehet a Disney számára az nem is az amerikai teljesítmény, hanem az, hogy a világ többi részén különösen gyengén fogadták a filmet. Mindössze 65 millió dollárt szerzett a hétvégén, pedig a legtöbb fontos piacon elindult a film.

A presztízs mellett nagyon sok pénzről is van szó, a hírek szerint csak a forgatásra és az utómunkára legalább 300 millió dollárt tapsoltak el, ha ehhez hozzávesszük a biztosan nagyon magas marketingköltségeket, akkor látható, hogy bár néhány év alatt ez a film is nyereségessé válik majd, de Star Wars és Disney léptékével nézve ez kimeríti a bukás fogalmát.

Elemzések szerint az egyik tanulság, hogy míg a Marvel-filmekre vígan ülnek be néhány havonta a rajongók, addig a Star Wars-filmekhez nem így állnak az emberek, és nem volt szerencsés kevesebb, mint fél évvel Az utolsó Jedik bemutatója után egy újabb filmet a mozikba küldeni, amiről ráadásul sokáig csak azt lehetett tudni, hogy mindenféle problémák adódtak a forgatáson. Úgy tűnik, az sem segített a filmen, hogy alapvetően jól fogadták a kritikusok, az Indexen megjelent írásunkban is azt írtuk, hogy egy kiváló kalandfilmről van szó. 

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek