Nem vallotta magát bűnösnek Harvey Weinstein

2018.06.05. 17:24

A több rendbeli nemi erőszakkal és szexuális bűncselekményekkel vádolt Harvey Weinstein kedden ártatlannak vallotta magát az egyik manhattani bíróságon, írja a Hollywood Reporter. A szexbotrányokba belebukott producer minden olyan állítást tagadott, amely szerint az együttlétek a másik fél beleegyezése nélkül történtek volna.

Weinstein ügyvédje, Benjamin Brafman megkérdőjelezte az állítólagos áldozatok szavainak hitelességét, a nemi erőszak vádját pedig abszurdnak nevezte, hiszen az őt vádló nők egyikének hosszú éveken át közös megegyezésen alapuló szexuális viszonya volt Weinsteinnel, amit az állítólagos erőszak után is folytattak.

A producert vádló nők egyike, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, azt állítja, hogy Weinsten egy hotelszobában sarokba szorította, majd megerőszakolta őt. A másik vádló Lucia Evans, aki korábban arról számolt be, hogy a producer 2004-ben orális szexre kényszerítette őt az irodájában.

Weinstein a filmiparban évtizedeken át nyílt titokként kezelt zaklatási ügyei tavaly ősszel dagadtak botránnyá, a New York Timesban és a New Yorkerben megjelent cikkek nyomán, elindítva a #MeToo kampányt, amely a nőkkel szembeni visszaélések elleni mozgalmat indított el világszerte.

Weinsten május végén adta fel magát a New York-i rendőrségen, ám egymillió dolláros óvadék fejében szabadlábon védekezik. Az ügyvédje szerint magabiztos azt illetően, hogy a nevét hamarosan tisztára moshatja.

Ne maradjon le semmiről!