Félelmetes és lenyűgöző csodavilágot teremtett A Gyűrűk Ura-filmek alkotója

2018.06.06. 17:28

A Ragadozó városok forgatókönyvét ugyanaz a csapat - Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens - írták, akik A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-filmeket, és ők a film producerei is, de az egyik főszereplő is A Gyűrűk Urából jön: az Elrondot (a Mátrixban pedig Smith ügynököt) játszó Hugo Weaving lesz a film főgonosza. És a most megjelent előzetes alapján tényleg elég gonosz szereplőre kell gondolni.

mortalengines
Fotó: outnow.ch

A film Philip Reeve Ragadozó városok című regénye alapján készült, amiben a távoli jövőben hatalmas, guruló városok üldözik egymást, és a nagyobbak, erősebbek egyszerűen felfalják a gyengébbeket. A városok folyton küzdenek egymással az erőforrásokért, ebben a világban próbálnak boldogulni a fiatal főhősök, Tom és Hester. 

Az első, rövidke kedvcsináló után most megjelent hosszabb előzetesből az is kiderül, hogy Weaving figurája a női főszereplő anyját is megölte korábban, és most sem készül láthatóan semmi jóra. De ami a leginkább egyértelmű a trailer alapján, hogy hihetetlenül látványos és eredeti képi világú filmről lesz szó a guruló, gyilkos Londonnal és más, hasonló őrületekkel.

A rendező ezúttal nem Peter Jackson, hanem az első nagyjátékfilmes Christian Rivers, aki szintén dolgozott A Gyűrűk Ura-filmekben, second unit rendezőként. A filmet december 28-án Magyarországon is bemutatják.

Ne maradjon le semmiről!