Félelmetes és lenyűgöző csodavilágot teremtett A Gyűrűk Ura-filmek alkotója

2018.06.06. 17:28

A Ragadozó városok forgatókönyvét ugyanaz a csapat - Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens - írták, akik A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-filmeket, és ők a film producerei is, de az egyik főszereplő is A Gyűrűk Urából jön: az Elrondot (a Mátrixban pedig Smith ügynököt) játszó Hugo Weaving lesz a film főgonosza. És a most megjelent előzetes alapján tényleg elég gonosz szereplőre kell gondolni.

mortalengines
Fotó: outnow.ch

A film Philip Reeve Ragadozó városok című regénye alapján készült, amiben a távoli jövőben hatalmas, guruló városok üldözik egymást, és a nagyobbak, erősebbek egyszerűen felfalják a gyengébbeket. A városok folyton küzdenek egymással az erőforrásokért, ebben a világban próbálnak boldogulni a fiatal főhősök, Tom és Hester. 

Az első, rövidke kedvcsináló után most megjelent hosszabb előzetesből az is kiderül, hogy Weaving figurája a női főszereplő anyját is megölte korábban, és most sem készül láthatóan semmi jóra. De ami a leginkább egyértelmű a trailer alapján, hogy hihetetlenül látványos és eredeti képi világú filmről lesz szó a guruló, gyilkos Londonnal és más, hasonló őrületekkel.

A rendező ezúttal nem Peter Jackson, hanem az első nagyjátékfilmes Christian Rivers, aki szintén dolgozott A Gyűrűk Ura-filmekben, second unit rendezőként. A filmet december 28-án Magyarországon is bemutatják.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?