Tenki Réka lesz a főszereplő a Coming out rendezőjének filmjében

2018.06.13. 11:50

Június végén kezdődik a Poligamy és a Coming out című filmeket jegyző Orosz Dénes új filmjének forgatása, amelynek főszereplői Tenki Réka (Testről és Lélekről, Budapest Noir stb.) és Mészáros Béla (Aranyélet, Isteni műszak stb.) lesznek, akik a Mimi című romkomban játszottak először együtt.

A Filmalap szerdai közleménye szerint a Mimi egy "bátran érzelmes", "sajátos magyar humorral" feldobott vígjáték lesz "a felnőtté válás viszontagságairól", amelyet a Filmalap mintegy 350 millió forinttal támogat.

Mészáros Béla egy filmkritikust alakít majd, aki annyira boldoggá szeretné tenni anyját, a súlyos szívbeteg, de unokamániás Básti Julit, hogy képes a szomszédban élő várandós nőt, Tenki Rékát, elvinni hozzá, és azt hazudni neki, hogy az tőle vár gyereket, holott nyilván nem. Aztán váratlanul befut egy új szív, a mamát megműtik, így a szomszédoknak nem marad más választásuk, folytatniuk kell a hazugságot.

A fentieken kívül Rezes Judit, Mészáros Máté, Molnár Áron és Ónodi Eszter is szerepel majd a filmben, amelyet Budapesten forgatnak, többek között romkocsmákban, tetőteraszokon és a Duna-parton. Az operatőr ezúttal is Orosz Dénes állandó alkotótársa, Fillenz Ádám lesz. A forgatókönyvet Orosz Dénes és Várady Zsuzsi közösen jegyzi.

Tenki Rékával utoljára februárban beszélgettünk a Berlinalén, Mészáros Bélával pedig két éve interjúztunk.

Ne maradjon le semmiről!