Folytatást kap minden idők egyik legsikeresebb magyar filmje

2018.06.25. 17:16

A Filmszakmai Döntőbizottság közzétette a legújabb határozatait, és a tételek között szerepel egy nem várt filmcím is: 1,5 millió forintot kapott forgatókönyv-fejlesztésre A Miniszter 2. És mivel nem igazán készült más olyan magyar film, ami egyrészt igényelne egy második részt, másrészt pedig szerepel a címében a "miniszter" szó, csak arra lehet következtetni, hogy készül A miniszter félrelép folytatása, egyelőre az írás fázisában.

A könyvet Búss Gábor Olivér írja, aki korábban az Üvegtigris-trilógiát, és a Kútfejeket is írta. Ő volt egyébként az, aki a Kölcsönlakás című színdarabot magyarra átültette - ebből a darabból készíti most bemutatkozó filmjét Dobó Kata. A támogatásért az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó InterCom Nemzetközi Kulturális Szolgáltató Zrt. pályázott, ami egyébként az első film gyártócége volt még a kilencvenes években.

Hutlassa Tamás producer (Kincsem, A Viszkis) 2017-ben adott nekünk interjút – ő gyártásvezetőként dolgozott az első részen – ő akkor nagyon sejtelmesen azt mondta a lehetséges folytatásról, hogy

Abban ne legyél biztos, hogy abból nem lesz még egy film.

2017 decemberében volt a 20. évfordulója A miniszter félrelép premierjének, akkor szűz szemmel ezt írtuk a filmről.

A miniszter félrelép Ray Cooney darabja alapján készült, a főszerepet Kern András és Koltai Róbert játszották, a producer Andy Vajna volt. Több, mint 600 ezer néző látta a moziban.

A döntőbizottság bejelentése nem csak a A Miniszter 2.-ről szól:

  • 641 885 000 forint filmgyártási támogatást kapott Bergendy Péter (A vizsga) a Post Mortem című filmjéért
  • 375 000 000 forint filmgyártási támogatást kapott Gothár Péter (Megáll az idő) a Hét kis véletlen című új filmjéért

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?