Liam Neesonból és James Francóból is lehet itt akasztott ember

2018.09.13. 05:10

November 16-án kerül fel a Netflixre Joel és Ethan Coen (Nem vénnek való vidék, Fargo, A félszemű) új filmje, a The Ballad of Buster Scruggs. Ezé a filmé volt a legjobb forgatókönyv a velencei filmfesztiválon, most egy előzetes elejéig belenézhetünk, mi nyűgözte le annyira a zsűrit.

A Coen testvérek elég gyakorlottak már a western műfajában: a Nem vénnek való vidék 4 Oscar-díjat nyert, A félszeműt tíz kategóriában jelölték. A Buster Scruggs balladája viszont mindkettőhöz képest más lesz: ez egy "antológia" lesz, azaz több kisfilmből áll össze az egész. Úgy is volt, hogy egy hatrészes tévésorozat lesz, de végül nevezték a Velencei Filmfesztiválra, így nagyjátékfilmet csináltak belőle.

Mindenesetre az összes epizód Buster Scruggsról fog szólni. A Hollywood Reporter spoileres kritikája szerint a film jól ismert western-toposzokból fog összeállni, iróniával és cinizmussal: lesz magát a világ leggyorsabbjának beállító, valójában béna cowboy, lesz fura bankrabló, magának való aranyásó és vándorszínházi alak is. Ennél sokkal több az előzetesből sem derül ki:

A film szokás szerint sztárparádé lesz: James Franco, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Zoe Kazan és Tim Blake Nelson mellett szerepel benne Tom Waits is. Az operatőr viszont ezúttal nem az Oscar-díjas legenda, Roger Deakins lesz, hanem a Coenékkel a Llewyn Davis világán is együtt dolgozó, ötszörös Oscar-jelölt Bruno Delbonnel.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?