A vadnyugaton gyorsan elfajulhat a helyzet

2018.11.06. 05:09

Néhány nap múlva kerül fel Netflixre az Oscar-díjas Coen testvérek legújabb filmje, a The Ballad of Buster Scruggs, ennek örömére pedig kiadtak egy új, közel két perces előzetest hozzá. A western fontosabb szerepeiben James Franco, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Zoe Kazan és Tim Blake Nelson láthatóak.

A Buster Scruggs balladája eredetileg tévésorozatnak indult, egy olyan antológiának, ami mindegyik részével a western műfaj valamelyik jól ismert kliséjét forgatja ki, a maga cinikus módján. Végül azonban nagyjátékfilm lett belőle, ami 6 kisebb részből áll össze egy egésszé.

Lesz itt különc bankrabló, béna cowboy, aranyásó és színész is. A film bemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt, ahol megkapta a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. A kritikusok is szerették, jelenleg 93 százalékon áll a Rotten Tomatoes összesítése alapján, a konszenzus alapján a Coen testvérek ismét csúcsformában vannak és a film remekül vegyíti a sötét humor a megrázó drámákkal.

November 16-tól Netflixen mindenki eldöntheti magának, hogy igaza volt-e az újságíróknak. Amerikában néhány mozi is bemutatja a Buster Scruggs balladáját, hogy az esetleges Oscar-jelölésekre is legyen esélye.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?