A Kurszk legénységét Colin Firth sem tudja megmenteni

2018.10.30. 16:18

"A Kurszk tragédiája nemcsak emberi tragédia volt, hanem Putyin hatalmas PR-katasztrófája is" – írtuk az egyik legfejlettebb, korábban elsüllyeszthetetlennek hitt orosz tengeralattjáró 118 emberéletet követelő tragédiájáról.

A Kurszk teljes legénységével süllyedt el 2000. augusztus 12-én a Barents-tengeren. A legénység 23 tagja még órákig küzdött az életéért, egyikük 10-20 százalékot adott maguknak a menekülésre, valójában azonban esélyük sem volt, a hadgyakorlatot felügyelő vezetés csak 11 órával később kezdte keresni a Kurszkot.

A tengeralattjáró tragédiájáról és ennek a 23 embernek az elkeseredett küzdelméről a dán Thomas Vinterberg, A Vadászat, A kommuna és a Születésnap rendezője készített filmet. A forgatókönyv Robert Moore 2002-ben megjelent, A Time to Die: The Untold Story of the Kursk Tragedy című könyvén alapul, a főbb szerepekben pedig olyan nevek láthatók, mint Colin Firth, Léa Seydoux, Michael Nyqvist és Matthias Schoenaerts.

A film magyar nyelvű előzetese az Indexen látható először:

A Kurszk tragédiájáról szóló cikkünket erre olvashatja, a film 2019 januárjában kerülhet a magyar mozikba.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?