Viccesen genyó udvaroncok kalandjai Anna királynő udvarában

2018.12.19. 11:31

Ha valaki eddig nem hallott volna a A kedvenc című remek kosztümös drámáról, akkor sürgősen pótolja, mert a film amellett, hogy elképesztően szellemes és néhol sírva röhögős, a legváratlanabb pillanatban akasztja hasba a nézőt olyan dráma mély- vagy csúcsponttal (kinek hogy), hogy csak úgy kapkodja a levegőt. Nem mellesleg a főszereplő trió a legesélyesebb a Legjobb női alakítás és Legjobb női mellékszerep Oscar-díjára is. 

A film az 1702-től uralkodó Stuart Anna udvarában játszódik, ahol a betegeskedő királynő helyett leginkább miniszterei és kegyencnői kormányoztak, és ahol utóbbiakhoz a felebarátinál hevesebb szeretettel közeledett. Anna királynő (Olivia Colman) és Lady Marlborough (Rachel Weisz) élik bensőségesnek és szeretettelinek tűnő közös világukat a királyi udvarban, amiről azért ugyanakkor úgy tűnik, van benne épp elég hatalmi játszma is. (Írtunk is róla.)

Aztán beállít egy távoli, mostanra lecsúszott, de annál ügyesebben helyezkedő kuzin (Emma Stone), aki vissza akar kapaszkodni a ranglétrán, és pontosan felismeri, hogy oda csak a másik kegyencnővel való versengésen át vezet az út. És minden eszköz megengedett, legyen szó pszichológiai manipulációról, szemérmetlen és gátlástalan csábításról vagy akár bűnügyi kategóriákról.

Jövőre jön hozzánk is, ki ne tessék hagyni.   • Hírek
  • Bankszámla