Bíróság elé állt zaklatási ügyben Kevin Spacey

2019.01.07. 19:27

Bár több mint egy tucatnyian vádolták meg, mégis most állt először bíróság elé szexuális zaklatás vádjával Kevin Spacey színész. A vád szerint Spacey 2016-ban leitatott egy 18 éves fiút, majd annak a nadrágjába nyúlt, és megfogta a nemi szervét.

Az 59 éves színész megjelent a bíróságon, ahol rögtön lerohanták a megjelent újságírók. Spacey magángéppel érkezett a hétfői tárgyalásra. 

A tárgyalás legfontosabb pillanatai a BBC helyszíni tudósítása szerint: 

  • A bíró kiemelte, hogy Spacey semmilyen módon nem kommunikálhat a felperessel. 
  • Spacey ügyvédje kérte, hogy Spacey jelenléte nélkül folyjon a meghallgatása, de a bíró a kérést elutasította. 
  • 10 perces meghallgatás után a bíró szabadlábra helyezte óvadék megfizetése nélkül.

Az eset 2016. július 7-én történhetett Nantucketben, éjjel 1 óra körül egy zsúfolt bárban. A 18 éves fiú a bárban dolgozott alacsony beosztásban, és éjfélig tartott a műszakja. Spacey a menedzserével érkezett a bárba 23:30 körül. Miután a fiú - aki azt állította magáról, hogy 23 éves (Amerikában csak 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt vásárolni) - műszakja lejárt, bemutatták őket egymásnak, és együtt kezdtek italozni. 

A vád szerint az este egy pontján a két férfi egy bárzongora mellett énekelt dalokat. Eközben Spacey megfogta a fiú derekát, majd lehúzta a fiú nadrágjának cipzárját, majd hozzádörgölte a péniszét. A vádló azt állítja, nem tudta, mitévő legyen, így snapchaten küldött egy videót az esetről a barátnőjének, akivel az este folyamán is sms-ezett, és aki nem akarta elhinni, ami történik. Végül Spacey kiment a mosdóba, a vádló pedig összezavarodva elhagyta a bárt.

Az ügy 2017 novemberében  robbant ki , amikor nyilvánosság elé állt egy amerikai újságírónő, azt állítva, hogy a fiát a színész zaklatta egy bárban. 

Kevin Spacey eddig csak egyszer, egy  nagyon bizarr videóval reagált  a vádakra. Ebben egyik leghíresebb karaktere, a Kártyavár főszereplőjének bőrébe bújva beszél.