Magyar származású autógyártóról készít filmet George Clooney

2019.04.10. 12:38

A világhírű autógyártó, John DeLorean életéről forgat filmet George Clooney, írja az MTI a Deadline értesülése nyomán.

Clooney valószínűleg nemcsak rendezője, hanem főszereplője is lesz a filmnek, amelynek forgatókönyvét az a Keith Bunint írja, aki korábban Daniel Radcliffe Szarvak című filmjén is dolgozott.

Az anyai ágon magyar származású DeLorean 1925-ben született az autókészítés fellegvárában, Detroitban. Mérnökként és autóipari menedzserként futott be karriert, az ő nevéhez fűződik a Pontiac GTO sportautó fejlesztése, majd ő lett a General Motors legfiatalabb vezetője.

DeLorean a hetvenes évek közepén önálló céget alapított. A DeLorean DMC-12 nevű autóját a Vissza a jövőbe-filmek tették legendássá, de a cég alig egy évtized alatt csődbe jutott. Később kábítószer-csempészettel és csalással vádolták, de tisztázta magát.

Clooney és Grant Heslov produkciós cége, a Smokehouse Pictures az MGM stúdióval kötött kétéves szerződést közös produkciók létrehozására. A DeLorean-film lesz az együttműködés első darabja.

A Smokehouse legutóbb A 22-es csapdájának sorozatváltozatát készítette el Joseph Heller regénye nyomán. A sorozat május 17-én debütál Christopher Abbott, Kyle Chandler és Clooney főszereplésével. A sorozatot Clooney és Heslov executive producerként jegyezte, mindketten rendeztek két-két részt.

Ne maradjon le semmiről!