Film készül a titokzatos horrorlényről, Momóról

2019.07.11. 10:52

Horrorfilm készül Momóról, az internetet tavaly elárasztó szörnyről az Orion Pictures és a Roy Lee's Vertigo Entertainment fejlesztésében, írja a Deadline. Momo nagyjából egy évvel ezelőtt rémítette halálra a gyerekeket és a szülőket. Egy rémisztő, torz arc, aki különböző ijesztő üzeneteket küld azoknak, akik kapcsolatba lépnek vele WhatsAppon, a (fiatalok által is) kedvelt csetalkalmazáson.

Momo olyanokat üzent, hogy "halott vagyok", vagy épp hangfájlban érkezett tőle elviselhetetlenül kellemetlen, csikorgó hang, esetleg fenyegető konyhakéses minivideó. Olyan hírek is terjedtek, hogy Momo öngyilkosságra biztatja a gyerekeket, és többen öngyilkosok is lettek miatta.

Idén márciusban újra feltámadt a Momo-őrület, de hamar kiderült, hogy kamu: egy hoaxról volt szó, amit éppen azok terjesztettek, akik meg akarták védeni a gyerekeket. Aggódó szülők, tanárok, médiumok és nagymamák osztottak még kétségbeesett posztokat arról, hogy Momo megint ijesztgeti a gyerekeket. Később kiderült, hogy a Momo miatti gyermeköngyilkosságok sem többek szerencsére puszta kitalációknál. 

A Momo horrorfilmet az Átok és A kör című horrorsikerekért felelős producerek készítik, egyikük, Roy Lee a legnagyobb bevételét termelő hollywoodi horror, az Az készítésében is részt vett. 

Ne maradjon le semmiről!