Megértjük, mitől kattan be Robert Pattinson és Willem Dafoe

2019.09.09. 21:27 Módosítva: 2019.09.09. 23:31

Újabb előzetes érkezett az év egyik legjobban várt és mindenképpen az egyik legkülönösebbnek ígérkező filmjéhez, A világítótoronyhoz, amelyben Pattinson és Dafoe szép lassan egymás agyára mennek. A fekete humorú horrort a miskolci Cinefesten is vetítik.

lighthouse

Megérkezett a második előzetes az utóbbi évek egyik legérdekesebb horrorját, A boszorkányt (The VVitch) rendező Robert Eggers következő filmjéhez. A fekete-fehér A világítótorony (The Lighthouse) világpremierje a cannes-i filmfesztiválon volt májusban, és a kritikusok rögtön az év egyik legjobb filmjeként emlegették, azóta pedig újabb és újabb filmfesztiválokon áradoztak róla a kritikusok. A magyarok először a miskolci Cinefest filmfesztiválon láthatják majd.

Eggers filmje New England egyik távoli és titokzatos szigetén játszódik valamikor az 1890-es években. A sziget világítótornyát két fura, egymást nem egészen értő férfi őrzi, akiket Robert Pattinson, az Alkonyat-filmek sztárja, valamint a háromszoros Oscar-jelölt Willem Dafoe alakítanak. A hivatalos sztorileírás a következő:

Egy tengerbe nyúló kis sziklán lévő világítótoronyba hosszú gyalogút után érkezik szolgálatra két nem túl bizalomgerjesztő fickó: a tapasztalt öreg (Dafoe), és a korábban favágóként dolgozó újonc segédje (Pattinson). A vágyaik, a félelmeik, a szuggesztív környezet és persze a magány egyre nagyobb hatással lesz az elméjükre, mely katartikus módon determinálja a két férfi viszonyát.

A 35 mm-es filmre forgatott The Lighthouse sztoriját a rendező a testvérével, Max Eggersszel közösen írta. A cannes-i világpremier után a film ott lesz a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is, majd október 18-án kerül az amerikai mozikba.

Robert Eggers új filmjét az év elején az Index is besorolta 2019 legjobban várt fura filmjei közé.

Ne maradjon le semmiről!