Nicole Kidman, Charlize Theron és Margot Robbie fellázadnak a vén zaklató ellen

2019.10.17. 10:29

Két Oscar-díjas és egy Oscar-jelölt színésznővel a főszerepben jön a Bombshell, Roger Ailesnek, a Fox News médiabirodalom egykori vezérigazgatójának a szexuális zaklatási botrányát feldolgozó film. Ehhez most jött ki egy új, kétperces előzetes, amiben megcsodálhatjuk, hogy Nicole Kidman és Charlize Theron hogyan alakultak át a Fox korábbi műsorvezetőivé, Gretchen Carlsonná és Megyn Kellyvé. Ők voltak ugyanis, akik hosszú évtizedek után végre előálltak, és borították a bilit. (Margot Robbie egy pályakezdő tévést, egy fiktív karaktert játszik a filmben.) Bepillanthatunk abba is, hogy mentek a dolgok a Foxnál, ahogy Kate McKinnon karaktere kiokosítja az új riportert arról, hogy a riportjaikban kisebbségek bűnözők, a szex beteg, de azért érdekes.

Roger Ailes a semmiből építette fel a Foxot, ami Amerika egyik vezető hírcsatornájává és a jobboldal legerősebb fegyverévé vált. Komoly szerepe volt abban, hogy végül Trumpot választották az ország elnökévé, mégis belebukott abba, amikor a beosztottai kitálaltak a zaklatási ügyeiről. Kiderült, hogy Alies már a hatvanas években is molesztálta a neki dolgozó nőket, és ezzel később sem hagyott fel. 2016-ban le kellett mondania, egy évvel később meghalt.

A sztoriból nemrég a Showtime készített klassz sorozatot  Naomi Watts és  Russell Crowe főszereplésével, amit Magyarországon az HBO-n lehetett látni. A filmverzióban  az Űrbalekok Dick Solomonját, a The Crown (A korona) Winston Churchilljét és a Cliffhanger Qualenjét alakító John Lithgow lesz Alies.  A forgatókönyvet A nagy dobás, a David Gale élete, valamint a Szerelem és más drogok cselekményén is dolgozó Charles Randolph írta, a rendező pedig az Austin Powers-filmek és az Apádra ütök rendezője, Jay Roach.

A Bombshell december 20-án kerül az amerikai mozikba, Magyarországon pedig jövő év elején, január 9-én lesz a premierje. 

Ne maradjon le semmiről!