A kritikusok szerint a Skywalker kora minden idők legrosszabb Star Wars-filmje

2020.01.21. 11:52

Soha egy Star Wars-film se kapott még olyan rossz kritikákat a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portál összesítése szerint, mint a kilencedik epizód, a Skywalker kora - szúrta ki a Cinema Blend. A film még húsz évvel korábbi, közgyűlöletnek örvendő első epizódot, a Baljós árnyakat is alulmúlta.

A mind a megjelent kritikákat, mind a nézői véleményeket összegző Rotten Tomatoes portálon már csak 52 százalékon áll a Star Wars: Skywalker kora kritikai mérlege, így a film a kritikusok szerint egy százalékkal már rosszabb a Baljós árnyaknál is, azaz az összes, valaha készült Star Wars-film közül ez lett a legrosszabb epizód.

Ehhez az eredményhez a portál 470 kritikát összesített, amelyből 224 ítélete volt inkább negatív, mint pozitív. A Baljós árnyakról 228 kritika szól, ezek közül 107 negatív.

Nem ilyen rossz a helyzet a nézői értékelések tekintetében: abban sokkal közelebb áll a kritikai megítéléshez a Baljós árnyak. Azt a nézők is csak 59 százalékra értékelték, míg a Skywalker korával a mozilátogatók szerint valójában semmi gond nincsen, 86 százalékon áll. Az is igaz ugyanakkor, hogy még csak 93 184 néző hagyott véleményt a filmről, míg a Baljós árnyak lesújtó értékelése több mint 1,2 millió értékelésből alakult ki.

A nézők egyébként nemcsak virtuálisan szavaztak bizalmat a filmnek: a Skywalker kora a napokban lépte át az egymilliárd dolláros bevételi határt, ami a világ legjobban teljesítő filmjei közé helyezi még akkor is, ha Star Wars-mércével nézve nincs szó kiemelkedő eredményről (a hetedik epizód, Az ébredő Erő például duplaennyit hozott).

A filmről szóló kritikánk itt olvasható:

Ebben a podcastben is a filmmel foglalkoztunk:

Ne maradjon le semmiről!