Matt Damon megint Az aszfalt királyai rendezőjével dolgozik

2020.01.23. 14:06

Az aszfalt királyai után újra együtt dolgozik Matt Damon és James Mangold rendező, írja a Variety. Az új film Don Winslow magyarul is kiadott Az egység (The Force) című bestsellere alapján készül, Damon egy Denny Malone nevű New York-i rendőrt alakít, egy elit bűnüldözési csoportot vezet, de korrupciós botrányba keveredik. A szerző, Don Winslow egyébként korábban maga is rendőr, majd magánnyomozó volt, saját korábbi élményeit szövi bele a regényeibe. A Variety szerint Damon szerepe emlékeztet arra a karakterre, amit Martin Scosese A tégla című filmjében játszott.

A producerek között nem kisebb név szerepel, mint Ridley Scott és a Scott Free cég, de producerként közreműködik még a Story Factoryhez tartozó Shane Salerno és Kevin Walsh is. 

Damon és Mangold előző közös filmje, Az aszfalt királyai hatalmas siker volt. Sok kritikai elismerést kapott, jelölték a legjobb filmnek járó Oscar-díjra is. (Az Index kritikája a filmről itt olvasható.) Emellett a film még három másik kategóriában is versenyez, a legjobb vágásért, hangvágásért és hangkeverésért járó díjakért. 

Ne maradjon le semmiről!