Weinstein-ügy: sírógörcsöt kapott az egyik tanú, el kellett napolni a tárgyalást

2020.02.04. 16:18

Hétfőn délután meg kellett szakítani a szexuális zaklatással vádolt producer tárgyalását, ugyanis az egyik tanú, akit több mint négy órán keresztül faggatott a védőügyvéd, sírógörcsöt kapott, és nehezen vette a levegőt. James Burke bíró végül úgy döntött, kedden folytatják tovább a tanúk meghallgatását - írja a Guardian

A nőt, akit állítása szerint Harvey Weinstein 2013-ban kétszer is megerőszakolta, a producer védőügyvédje, Donna Rotunno notórius hazudozónak próbálta beállítani, aki kihasználta a producert, hogy előremozdítsa a karrierjét. Rotunno azzal érvelt, hogy a tanú minden találkozásukkor manipulálta a férfit, azt éreztette vele, hogy szexuálisan vonzódik hozzá. A nő ezt tagadta. A beszámoló szerint Rotunnonak ez volt az eddigi legkeményebb karaktergyilkossági kísérlete, Weinsten vádlói közül eddig senkivel sem bánt ennyire keményen.

A tanú azután sírta el magát, miután az ügyvédnő felolvasott egy levelet, amit a nő még 2014 májusában írt a volt barátjának, és amiben elismerte, hogy lefeküdt a producerrel, és amiben arról is beszámolt, hogy Weinstein nemi szerve furcsán néz ki, és nem is működik, altestét pedig hegek borítják. Az e-mailben emellett arra is utalt, hogy korábban szexuálisan zaklatták, és amikor Rotunno visszakérdezett, hogy ez fiatal korában történt-e, a nő sírógörcsöt kapott. 

Donna Rotunno korábban is vállalt már hasonló ügyeket, és a Guardian szerint csak egyetlen egyszer veszített. Bár a nyitóbeszédeknél megígérte, hogy csapatával nem fogják megszégyeníteni az áldozatokat, a hétfői eset azt bizonyítja, senkivel nem fognak kesztyűs kézzel bánni, ez viszont visszaüthet. 

A botrány kirobbanása óta 105 nő jelezte, hogy a filmmogul szexuálisan zaklatta vagy bántalmazta, de ebben a perben csak töredéküket hallgatják ki tanúként. Azoknál a nőknél, akiket az elmúlt pár napban meghallgattak, Rotunno mindig azzal érvelt, hogy anyagi haszonszerzés miatt vállalták a pert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport