Scherer Péter hamarosan ihlethiánnyal küzdhet

2020.03.05. 16:10

A Ha elfárad, viheti címmel készülő mozifilm gyártására 405 millió forint támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága – írja közleményében a szervezet.

A Scherer Péter főszereplésével készülő, fantasy-elemekkel dúsított vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos író és sosem látott kisfia nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét a kisfiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság határait is. 

A filmben Scherer Péter mellett Kovács Patrícia, Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli lesz látható. Az alkotók tájékoztatása szerint a forgatás májusban kezdődik Budapesten, és a közönség a tervek szerint jövőre láthatja a filmet a mozikban. A filmet a Brazilok rendezője, Rohonyi Gábor jegyzi.

A közlemény szerint a főszereplő kisfiú megtalálására hamarosan országos castingot indítanak Geszti Péter, Scherer Péter és Rohonyi Gábor részvételével.

A film feltehetőleg ugyanaz, mint amit 2019. júliusában jelentettek be, Vérovis címmel. Az akkori állás szerint a filmet Vékes Csaba, A hetedik alabárdos rendezője készítette volna Scherer Péterrel közösen, akinek ez lett volna a rendezői bemutatkozása. A Vérovis története is egy egymásra találó, író apáról és a fiáról szólt volna.